tiistai 25. marraskuuta 2014

Domino-Suklaa Cupcakes


Vinkki! Jos kotonasi on neljäkuinen vauva, älä koskaan. Toistan; koskaan kirjoita sosiaaliseen mediaan "postaan huomenna tämän tai tämän reseptin". Koska huomenna on aikaisintaan viikkoa myöhemmin. Välissä muutama uneton yö, ulkomaanvieraita, valmiiksi sovittuja menoja ja tuhatkunta likaista vaippaa ja tuikituikitähtöstä. Eli elämää. Aika ihanaa sellaista.

Mutta nyt se luvattu huominen on joka tapauksessa saapunut. Tässä nämä jo kauan sitten mahaan kadonneet kuppikakut nyt ovat.

Netistä löytyy jo miljuuna reseptiä Domino kuppikakuille ja Oreo kuppikakuille, mutta tämä on minun versioni ja tottakai paras. Vitsivitsi. Eipäs ole vitsi. Perustelen;
Tämä suklaakuppikakkutaikina on taivaallinen. Siis aivan mahtava silkkinen, kiiltelevä upeus jonka haluaisi vaan kauhoa suuhunsa raakana. Ja kypsänä se on mehevää ja kosteaa. Ei lainkaan kuivaa. Siis parasta.

Sanomattakin siis selvää, että samaa kuppikakkutaikinaa voi käyttää muissakin resepteissä. Vain mielikuvitus on rajana. 


Domino-Suklaa Cupcakes (n.16kpl)

1,5 Pötköä dominokeksejä
2dl Sokeroimatonta kaakaojauhetta
2dl Jauhoja
1/2tl Leivinjauhetta
1/4tl Suolaa
180g Suolatonta huoneenlämpöistä voita
2,5dl Sokeria
3 Kananmunaa
1tl Vaniljaesanssia
200g Kermaviiliä

Lämmitä uuni 180 asteiseksi.
Aseta muffinipaperit muffinssivuoan reikiin. Tipauta jokaisen vuoan pohjalle yksi dominokeksi. 

Siivilöi keskenään jauhot, kaakaopulveri, leivinjauhe ja suola. Siivilöi. Helponta on vaan kaataa kaikki aineet keskenään siivilään ja taputella läpi kulhoon. Vaikutusta lopputulokseen on paljon.

Sekoita voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Tähän menee yleiskoneella tai sähkövatkaimella n.3min ja käsin vatkaamalla noin viittä vajaa jännetupentulehdus. 

Lisää kananmunat seokseen yksi kerrallaan. Sekoita aina välissä. Lisää vaniljaesanssi.
Säädä vatkaimen nopeus hitaimmalle ja lisää jauhot kahdessa erässä. Ensin puolet jauhoista, sitten kermaviili ja lopuksi puolet jauhoista. Odota aina välissä, että edellinen erä on sekoittunut taikinaan.

Sekoita taikinaa vielä nuolijan avulla kerran tai kaksi pohjaa myöten ja jaa se vuokiin siten, että jokaisen keksin päälle tulee kaksi ruokalusikallista taikinaa. 
Paista 20-25 minuuttia tai kunnes keskelle pistetty hammastikku nousee ilman taikinaa. 

Anna kuppikakkujen jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.

Domino-Buttercream kuorrute

5 Dominokeksiä
200g Huoneenlämpöistä suolatonta voita
3,5-4dl Tomusokeria
1tl Vaniljaesanssia
1rkl Kylmää maitoa

Lisää dominokeksejä koristeluun.

Hienonna dominokeksit sauvasekoittimella tai yleiskoneella karkeaksi hiekaksi.
Vatkaa voita ja tomusokeria yleiskoneen tai sähkövatkaimen avulla 3-5min, kunnes seos on muuttunut aivan vaaleaksi. Lisää maito ja vaniljaesanssi ja vatkaa vielä minuutti. Kääntele joukkoon keksinmurut. Mikäli seos jää liian löysäksi lisää tomusokeria ja vatkaa lisää. 

Leivitä kuorrute lusikan tai pursotuspussin avulla suklaakuppikakkujen päälle ja koristele jokainen kakku vielä puolikkaalla dominokeksillä. Nauti.





4 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta. Ihan pakko kokeilla! Itsellä on joskus ollut ongelmana, että en ole saanut sitä kuorrutetta muffinsin päälle kovettumaan (ja sen jälkeen en ole tainnut enää uskaltautua yrittämäänkään :-D). Onko kuorrutteen hyväksi saamiseen jotain idioottivarmaa keinoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, vastaamiseen meni ihan luvattoman pitkä aika.
      Tämä kyseinen kuorrute on voipohjainen ja kuten voi, kovettuu jääkaapissa. Tästä syystä kannattaa nostaa kuppikakut huoneenlämpöön n.tuntia ennen tarjoilua, koska kuka haluaa puraista hampaansa kylmään voihin? :)

      Jos kuorrutteeseen tulee tuorejuustoa, myös tällainen kuorrute jähmettyy jääkaapissa. Eli oikeastaan ainoa syy miksi kuorrute ei viileässä jäykistyisi on liian löysäksi tehty massa. Jos kuorrute levittäessä/pursottaessa tuntuu löysältä ja valuu leivonnaisen päälle muotoaan säilyttämättä, vatkaa sekaan lisää tomusokeria. Lisäksi leivonnaisen jota kuorrutat tulee olla täysin jäähtynyt sillä lämmin leivonnainen sulattaa kuorrutteessa olevan voin.

      Tässä on lontoon kielellä hyvä video buttercream kuorrutteen valmistamisesta:
      https://www.youtube.com/watch?v=lNVPMTWhu3c

      Toivottavasti onnistuu! :)

      Poista
  2. Oi nam, herkullisen näköinen ja kuuloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva kuulla mielipiteesi mikäli päädyt testaamaan reseptiä! Sellaista palautetta olen jo saanut, että kuorrutetta pitää laittaa huomattavasti kuvissa näkyvää vähemmän. Muuten tulee kuulemma ylinnostus ;)

      Poista

Sivut