tiistai 28. huhtikuuta 2015

Banaanileipä

Tässä helppo ja herkullinen leivonnainen jonka voit pakata mukaan vaikka vappupinkik koriin.


Banaanileipä

1dl Rypsiöljyä
1dl Fariinisokeria
0.5dl Sokeria
1 Kananmuna
3 Banaania (kypsää ja ruskeapilkullista)
4dl Vehnäjauhoja
0.5dl Kaurahiutaleita
1dl Mantelilastuja
1tl Suolaa
1tl Kanelia
1tl Ruokasoodaa

Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
Voitele n.20cm halkaisijan kakkuvuoka tai leipävuoka.

Murskaa banaanit haarukalla soseeksi.
Vaahdota öljy ja sokerit. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välissä sekoittaen. Kaavi lopuksi mukaan banaanisose.

Yhdistä kuivat aineet ja taittele ne taikinaan. Paista 45-55min tai kunnes keskelle pistetty hammastikku nousee puhtaana. Anna jäähtyä ja tarjoa esim. sinihome- tai cheddar juuston ja viikunahillon kera.


tiistai 21. huhtikuuta 2015

Polentakakku


Tämä resepti on MAKU lehdestä jossa se tosin kulki nimellä polentaleipä. Mutta ehkäpä pannuni halkaisija on liian pieni, koska sanoisin ennemmin kakuksi. Hyvää oli.
Tuunailin tottakai, eihän sitä nyt suoraan hyväksihavaitulla julkaistulla reseptillä voi mennä.
Laitoin mm. enenmmän cheddarjuustoa jo taikinaan, kuin ohjeessa käskettiin ja epäilen, että ellen olisi laittanut olisi ollut todella kuiva kokemus. Eli villiintykää juuston kanssa. Mun luvalla. Linkissä on alkuperäinen resepti ja alla meidän versio.

Polentakakku

3dl Polentajauhoja
1dl Vehnäjauhoja
150g Cheddar juustoa raasteena
1dl Pinjansiemeniä
1tl Leivinjauhetta
1tl Suolaa
3dl Ruokakermaa (3-juustoa)
2kpl Kananmunia
2rkl Oliiviöljyä

Päälle

Rasiallinen halkaistuja kirsikkatomaatteja
1/2dl Pinjansiemeniä
50g Cheddarjuustoa raasteena
Tuoretta basilikaa

Sekoita jauhot, juustoraaste, pinjansiemenet ja mausteet keskenään.
Lisää kerma, munat ja oliiviöljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Voitele valurautapannu ja levitä taikina pannuun.
Lisää täytteet. Paina kirsikkatomaatteja hiukan myös taikinan sisälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes keskelle painettu hammastikku nousee puhtaana.

Tarjoile suoraan pannusta. Tosi hyvää myös kylmänä!

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Feta-Kvinoasalaatti

Olemme lapsen kanssa molemmat kovassa flunssassa joten ruoaksi piti keksiä jotain helppoa ja nopeaa, mutta silti maukasta. Tämä salaatti kulkee meillä oikeasti nimellä Annan salaatti hyvän ystäväni ja Naperon kummitädin mukaan joka aina tarjoilee mitä parhaimpia ruokaisia salaatteja. Kiitos ohjeesta!


Feta-Kvinoasalaatti

2dl Kvinoaa
1 Keltainen paprika
1 Rasia kirsikkatomaatteja
1/2 Kurkku
3dl Viinirypäleitä (kivettömiä)
5 Aurinkokuivattua tomaattia ja 1tl niiden öljyä
Kourallinen vihreitä oliiveja (kivettömiä)
200g Fetaa
3rkl Salaattisiemen sekoitusta (esim. GoGreen)
1tl Pestoa

Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan. Lisää veteen puolikas kasvisliemikuutio.
Kuutioi kurkku ja paprika. Puolita tomaatit, oliivit ja viinirypäleet. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja murenna sekaan feta. Tarjoile esim. tuoreen leivän kera.


keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Perussafkaa: Korvapuustit



Korvapuustit eivät ole ehkä se kaikkein keväisin leivonnainen, mutta minun teki vaan niin kauheasti mieli kunnon jättipuustia, että viis veisasin sesonkisuosikeista ja laitoin taikinan kohoamaan. Nämä puustit tehdään veteen ja pehmeällä rasvalla. Ja ne ovat ihan-järkyttävän-hyviä. 


Korvapuustit

5dl Vettä 
50g Hiivaa
1 Muna
1,5dl Sokeria
1tl Vaniljaesanssia
1tl Suolaa
1rkl Kardemummaa
10dl Vehnäjauhoja
150g Voita (Huoneenlämpöistä)

Täyte

150g Voita (Huoneenlämpöistä)
2dl Sokeria
2dl Fariinisokeria
1,5rkl Kanelia

Voiteluun

1 Kananmuna
1rkl Vettä

Pinnalle raesokeria

Sekoita murennettu hiiva hieman kättä lämpimänpään veteen. 
Odota kaksi minuuttia ja lisää kananmunat, sokeri, vanilja, suola ja kardemumma.

Sekoita jauhot taikinaan vähän kerrallaan joko käsin vaivaten tai yleiskoneen taikinakoukkua käyttäen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes se on sekoittunut taikinaan ja taikina irtoaa kulhon reunoilta. Tämän menee koneella n. viisi minuuttia.

Peitä kulho liinalla tai kelmulla ja anna taikinan tuplaantua lämimässä paikassa. Tämä vie noin 40 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista n. 2cm paksuinen levy.
Levitä voi levyille käsin tai palettiveitsellä.
Ripottele sokeri-kaneliseos tasan molemmille levyille. Kääri levy rullalle ja painele siitä veitsellä 6-12 hieman kolmion muotoista palaa. Puustien määrä riippuu siitä haluatko jättipuusteja vai pikkupuusteja.  

Siirrä palat leivinpaperilla vuoratulle pellille kolmion kapeampi pää ylöspäin ja paina "kärki" alan sormi pituussuuntaan asetettuna. Voitele puustit muna-vesi seoksella ja koristele raesokerilla.
Paista puusteja 225 asteisessa uunissa yhdeksän minuuttia. 



Voit pakastaa ylimääräiset puustit tai olla kuten minä ja kiristävät housuni, ja syödä koko satsin.

Sivut